Азовське море заполонили медузи

Азовське море заполонили медузи

Фото, відео
Укрінформ
Азовське море через зміну екологічних умов заполонили медузи. Зокрема, з пляжу в с. Урзуф на Донеччині їх вивозили трактором. А в Бердянську та Кирилівці Запорізької області проти них використовують бар'єрні мережі.

Фото і повідомлення про прибирання прибережної території пляжів в с. Урзуф Мангуської громади розміщене на сторінці у Фейсбуці Національного природного парку "Меотида", передає Укрінформ.

"Велика кількість медуз з'явилася в акваторії Азовського моря у зв'язку зі зміною екологічних умов. В Азовському морі медузи були завжди, але в останні роки кількість медуз значно зросла. Це сталося внаслідок зміни природних процесів. Переважно медузи живуть у солоній воді. З 2017 року в Азовському морі солоність води становить 14 проміле, а це надзвичайні умови для розмноження таких видів медуз як Вушаста аурелія (Aurelia aurita) - напівпрозора медуза невеликого розміру - та Корнерот (Rhizostomeae)", - йдеться в повідомленні.

За словами фахівців, аурелія для людей цілком безпечна, а корнерот - отруйна медуза.

"Але незважаючи на отруйність медузи Корнерот загрозу для відпочивальників Азовського моря вона не становить", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: З пляжу Азовського моря витягли 20 авто, які загрузли у піску через негоду

Співробітники парку Меотида прибрали пляж в Урзуфі та утилізували медуз.

А тим часом у Бердянську для захисту від морських мешканців встановили найбільшу на Азовському морі бар'єрну мережу.

Читайте також: Біля Анталії з’явилися гігантські медузи - пів метра в діаметрі

Як повідомляє Бердянськ 24, "щоб не втратити курортників, керівництво бази відпочинку "Бриз" встановило бар'єрну мережу площею 70х130 м і глибиною 2,5 м. Виготовили конструкцію також у Бердянську. Монтаж безпосередньо на місцевості зайняв два дні. Весь проєкт обійшовся майже у 200 тис. грн".

База «Бриз» на Бердянській косі встановила сітки проти медуз / Фото: brd24

Нещодавно кілька таких мереж встановили в Кирилівці, інформує сайт ria-m.tv.

На сьогодні це найефективніший спосіб боротьби з медузами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-