На Франківщині затримали чиновника Пенсійного фонду за «відкати» на тендерах

На Франківщині затримали чиновника Пенсійного фонду за «відкати» на тендерах

Фото
Укрінформ
Оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області спільно зі слідчими обласної поліції затримали начальника одного з управлінь Пенсійного фонду за «відкати» за перемогу в тендерах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

За інформацією правоохоронців, начальник структурного підрозділу обласного управління Пенсійного фонду налагодив корупційний механізм отримання перемоги підприємцями під час державних закупівель. Розмір неправомірної вигоди складав 10-15% від загальної суми договорів.

У ході процесуальних заходів поліцейські задокументували факт вимагання ним 10% «відкату» від підприємця за розрахунки щодо проведеного ремонту, а також подальше сприяння у перемозі тендерів.

Читайте також: Поліція на Житомирщині викрила посадовця під час отримання ним «відкату»

За підтримки КОРД посадовця затримали під час отримання 12 тис грн. Вирішується питання про затримання його в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголошення про підозру за ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Підозрюванному загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, 11 липня правоохоронці викрили на хабарництві гендиректора Держпідприємства «Класифікаційне товариство Регістр судноплавства України» та головного фахівця цього підприємства. Службовці вимагали від представника підприємства 2 тис. дол. США за сприяння в складанні сертифікату і свідоцтва, які б дозволили підприємству здійснювати господарську діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-