Аварія на РівнеАзоті: у місті скликають засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки

Аварія на РівнеАзоті: у місті скликають засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки

Укрінформ
Міський голова Рівного Олександр Третяк заявив, що на завтра скликають позачергове засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій через аварію на РівнеАзот.

Як передає Укрінформ, про це міський голова Рівного написав у Фейсбуці.

“Завтра оперативно скликаємо позачергове засідання комісії ТЕБ та НС щодо ситуації, що склалася сьогодні на підприємстві Рівнеазот”, - написав Третяк.

Міський голова закликав жителів міста не панікувати та повідомив, що ситуація під постійним контролем.

Читайте також: На РівнеАзот сталася аварія – із труби витік газ із хімікатами

За його словами, станом на 21 годину усі показники забруднення атмосферного повітря в обласному центрі знаходяться в межах норми.

“Зроблені дослідження в мікрорайоні «Ювілейний» у декількох точках. Результати - показники у 5-10 разів менші максимально разової концентрації”, - повідомив міський голова.

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня близько 17:10 поблизу м. Рівне на території заводу ПАТ "Рівнеазот" у цеху виробництва азотної кислоти сталася розгерметизація трубопроводу з нітрозними газами.

Читайте також: Причин для введення НС через аварію на РівнеАзоті немає, але вікна краще зачинити - ОДА

Приватне акціонерне товариство “Рівнеазот” OSTCHEM – одне з найбільших в Україні підприємств з виготовлення мінеральних добрив та адипінової кислоти. Підприємство розташоване в західній частині України неподалік від міста Рівне. З 2011 року ПАТ "Рівнеазот" увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує підприємства азотної хімії Group DF. Засновником та власником Group DF є Дмитро Фірташ.

OSTCHEM об'єднує підприємства азотної хімії Group DF: ПрАТ "Азот" (Черкаси, Україна), ПрАТ Концерн "СТИРОЛ" (Горлівка, Україна), ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" (Сєвєродонецьк, Україна).

Читайте також: Поліція відкрила кримінальне провадження через аварію на РівнеАзоті

О 17:26 витік газів припинено. В ДСНС заявили, що хімічно небезпечних речовин у повітрі не виявлено, загрози людям та навколишньому середовищу немає.

Згодом поліція відкрила кримінальне провадження у зв’язку з розгерметизацією трубопроводу на підприємстві ПрАТ "РівнеАзот".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-