Конфіскованих судом ведмедів з Хмельницького не приймає жоден притулок

Конфіскованих судом ведмедів з Хмельницького не приймає жоден притулок

Відео
Укрінформ
Виконати судову ухвалу про конфіскацію бурих ведмедів з Хмельницького реабілітаційного центру для диких тварин буде проблематично.

Про це Суспільному розповів начальник Державної екологічної інспекції в Хмельницькій області Андрій Мартинов, передає Укрінформ.

"Будемо разом з виконавчою службою виконувати це рішення суду, тому що існує проблема з подальшою передачею цих ведмедів до якихось відповідних зон утримання. Тобто, в нас є "Домажир", "Синевір", ще є у Харківській області, є наш "Хижак" на Хмельниччині. Тобто, будуть вестися перемовини і вирішуватись питання, хто прийме цих ведмедів", - каже чиновник.

Читайте також: Рада ухвалила закон про заборону знущання з тварин

Причиною судового позову про вилучення ведмедя Пафнутія та ведмедиці Даші є невідповідність нормам, в яких мають утримуватися тварини.

"До нового року на двох ведмедів вольєр мав мати 60 квадратних метрів. Ми на той час могли зробити 120 квадратних метрів. З нового року стандарт на одного ведмедя повинен бути 200 квадратних метрів. Будівництво нового вольєру для ведмедів обійдеться у півтора мільйона гривень, а таких коштів у нас немає. В суді я наполягав, щоб прийняли рішення про вилучення тварин і передачу у будь-який центр в Україні чи за кордоном, але щоб це було на законних підставах, щоб тварина десь не загинула, не пішла комусь на потіху", - зазначив керівник центру Сергій Пальохін.

Читайте також: У притулок «Домажир» привезли трьох піврічних ведмежат

У Хмельницькому реабілітаційному центрі зараз перебуває 150 тварин.

Фото: Суспільне Поділля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-