СБУ виявила на Електроважмаші «фірму-прокладку»

СБУ виявила на Електроважмаші «фірму-прокладку»

Укрінформ
На "Електроважмаші" виявили "фірму-прокладку", через яку незаконно збагачувалися службові особи: розмір збитків, завданих державі за корупційною схемою, перевищує 2 млн грн.

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба ГУ СБУ в Харківській області, передає Укрінформ.

"Викрито корупційну схему розтрати коштів на харківському ДП "Електроважмаш". За попередніми оцінками, розмір завданих державі збитків перевищує 2,1 млн грн. І це на підприємстві, яке протягом останніх років постійно звітує про свою збитковість", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що з метою незаконного збагачення колишні службові особи державного підприємства, в тому числі один із керівників заводу, у 2019 році організували корупційну схему. Вони створили так звану фірму-прокладку, через яку закуповували мідний колекторний профіль для виготовлення власної кінцевої продукції – тягових електродвигунів.

За попередніми оцінками, закупівля цієї продукції відбувалася за завищеними цінами. Отримані прибутки ділки конвертували у готівку та привласнювали.

Читайте також: СБУ запобігла контрабанді в Росію запчастин до штурмової авіації

Як зазначають у СБУ, в ході обшуків за адресами комерційних структур та місцями фактичного проживання учасників оборудки виявлено документи, магнітні носії інформації та електронно-обчислювальну техніку із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження за статтею 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) тривають слідчо-оперативні дії.

Як повідомляв Укрінформ, 29 квітня директор ДП "Електроважмаш" Дмитро Костюк, поновлення якого на цієї посаді скасував Конституційний Суд, звільнився, залишивши повноваження гендиректору Віктору Буську.

1 березня 100 працівників ДП "Електроважмаш" перекрили Московський проспект у Харкові, вимагаючи погасити зарплатні борги. Тоді керівник підприємства Віктор Бусько заявив, що заводу не вистачає приблизно 300 млн грн для повноцінної роботи підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-