У Херсоні вже влітку планують зробити першу пересадку серця

У Херсоні вже влітку планують зробити першу пересадку серця

Укрінформ
На базі кардіохірургічного відділення обласної лікарні в Херсоні вже цього літа планують провести першу операцію з пересадки серця.

Про це у програмі "Неофициальный разговор" телеканалу "Дом" повідомив голова Херсонської ОДА Сергій Козир.

"Цього літа (плюс-мінус) ми плануємо провести першу операцію з пересадки серця. Зокрема, залучимо Бориса Михайловича Тодурова (директор Інституту серця МОЗ -  ред.). У нас вже є два фахівці. Зараз ми отримуємо обладнання, препарати, щоб ці операції робити", - розповів Козир.

За його словами, "це будуть безпрецедентні операції".

Читайте також: У Житомирській обласній лікарні планують провести першу пересадку серця

"Якщо 2-3 роки тому держава на них не виділяла жодної копійки, то зараз дуже великі кошти на це виділяються. А так наші люди змушені їздити до Білорусі, тобто гроші йдуть до бюджету іншої країни", - пояснив голова Херсонської ОДА.

Також він нагадав, що Борис Тодуров виступив із пропозицією побудувати в Херсонській області масштабний медичний комплекс: "Це буде такий центр трансплантології з кампусом. Ми хочемо зробити тут свого роду інститут медицини. Це буде і філія університету".

Читайте також: У Запоріжжі провели операцію з пересадки серця

Як нагадує "Дом", раніше Борис Тодуров запропонував створити на Херсонщині Південноукраїнський центр трансплантології. Його формат - університетська медична клініка з кампусом для проживання і навчально-лікувальними підрозділами. Багатопрофільна клініка планується на 900 ліжок, із дитячим відділенням, кардіохірургією, нейрохірургією, онкологією тощо. Бюджет усього проєкту - близько 200 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-