Побиття журналістів у Дніпрі: Рада при Президентові закликала поліцію надати звіт

Побиття журналістів у Дніпрі: Рада при Президентові закликала поліцію надати звіт

Укрінформ
Рада з питань свободи слова і захисту журналістів при Президентові України обурена фактом побиття операторів телеканалів D1 та ОТВ у Дніпрі й закликає Національну поліцію і Офіс Генерального прокурора оперативно й об’єктивно розслідувати інцидент, а місцеву владу - провести службове розслідування.

Про це повідомив Укрінформу член Ради Максим Кречетов.

"Рада з питань свободи слова і захисту журналістів при Президентові України обурена фактом побиття журналістів у Дніпрі, яке відбулося під час зйомок демонтажу рекламних конструкцій на вулицях міста у п’ятницю, 2 липня. Рада закликає Національну поліцію України і Офіс Генерального прокурора забезпечити оперативне та об’єктивне розслідування інциденту", - сказав він.

Кречетов додав, що Рада закликає Національну поліцію та Офіс Генерального прокурора протягом місяця надати публічний звіт про результати розслідування інциденту в Дніпрі.

За його словами, жорстоке побиття операторів місцевих телеканалів D1 та ОТВ, потрощена відеоапаратура, перешкоджання журналістам різних місцевих ЗМІ у виконанні їхніх обов’язків є серйозним злочином не лише проти журналістів, а й проти суспільства.

Кречетов нагоголосив, що неприпустимо, щоб робота журналістів у мирних містах була настільки небезпечною.

Водночас представник Ради проінформував, що в інциденті "обґрунтовано підозрюються співробітники КП "Муніципальна варта", колективи обох телеканалів звинувачують у нападі саме працівників цієї охоронної структури міської влади Дніпра.

"Те, що ЗМІ є критичними в оцінці роботи органів влади всіх рівнів чи до посадовців, не виправдовує застосування сили, бо висвітлення роботи чиновників є прямим професійним обов’язком журналістів! Тому закликаємо місцеву владу засудити факти побиття журналістів та провести службове розслідування з метою запобігти новим інцидентам за участю осіб, причетних до міських комунальних структур", - зауважив він.

Читайте також: Рада з питань свободи слова пропонує спосіб припинити «торгівлю» посвідченнями журналістів

Раніше повідомлялося, що 2 липня у Дніпрі скоїли напад на журналістів. У п'ятницю ввечері знімальна група телеканалу ОТВ та оператор каналу D1 за редакційним завданням працювали на місці демонтажу білбордів. Там виникла сутичка між представниками власників рекламних конструкцій та людьми, які були одягнуті в одяг, схожий на форму муніципальної варти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-