Американські водолази допоможуть підняти затонулий катер Брежнєва

Американські водолази допоможуть підняти затонулий катер Брежнєва

Укрінформ
Американські водолази, які беруть участь у міжнародному навчанні Sea Breeze-2021, допоможуть підняти затонулий 5 років тому в Практичній гавані Одеського порту раритетне судно - 37-метровий катер колишнього керівника СРСР Леоніда Брежнєва.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в Пошуково-рятувальній службі ВМС України.

«Американські спеціалісти, які прибули у складі підрозділу ВМС США, очолюваного капітаном 2-рангу Філом Весбруком, готуються до підняття затонулого раритетного судна «Буревісник», яким раніше користувався Леонід Брежнєв», - зазначили у ВМС.

Американські фахівці мають відповідне обладнання відповідного типу й розраховують до кінця липня підняти катер.

Варто зауважити, що у водолазному компоненті Sea Breeze-2021 беруть участь, за словами керівника Пошуково-рятувальної служби ВМС України Олексія Нестерова, 52 українських водолазів і фахівці ще п'яти держав - США, Польщі, Канади, Латвії та Грузії. У Практичній гавані розгорнуто дві водолазні станції ВМС, де відбуваються тренування військових моряків.

Читайте також: На Sea Breeze відпрацювали тактику розмінування судна і звільнення заручників

Раритетне судно «Буревісник» (ПСКР-51), на якому Брежнєв та інші радянські бонзи виходили в море, затонуло у Практичній гавані взимку 2016 року. Вага 37-метрового катера близько 150 тонн, два дизельні двигуни спроможні були забезпечити швидкість до 37 вузлів.

Раніше «Буревісник» базувався у порту Поті, а в 1995 році судно придбав власник одеської судноплавної компанії FlyShip.

Фото: "Думська"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-