В Одесі за трагічних обставин загинув генерал-прикордонник

В Одесі за трагічних обставин загинув генерал-прикордонник

Укрінформ
В Одесі загинув за трагічних обставин 55-річний генерал Валерій Курніков - ветеран ДПСУ, який у 2014 році залишився вірним присязі, згуртував довкола себе прикордонників та забезпечив збереження й передачу цінної службової інформації Міноборони України.

Про це повідомляє відомче видання "Прикордонник України" у Фейсбуці.

"В Одесі за трагічних обставин загинув генерал Валерій Курніков – ветеран Держприкордонслужби, який у 2014 році у Криму згуртував довкола себе вірних присязі прикордонників. Генерал одним з перших в коментарі іноземним журналістам назвав події 2014 року в Криму "російською окупацією", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "в умовах, коли начальник регіонального управління був відсутній, а начальник штабу виявився зрадником і проросійським агітатором, який саботував координацію дій з Києвом, Валерій Курніков не підкорився окупантам згуртував довкола себе прикордонників, вірних присязі Україні, і допоміг їх родинам вибратися на материк".

Також генерал Курніков забезпечив збереження і передачу МОУ цінної службової інформації.

Прощання з генералом розпочнеться сьогодні, 6 липня, об 11 годині на території управління Одеського прикордонного загону. Завтра ветерана ДПСУ поховають на Херсонщині.

Про обставини загибелі генерала Курнікова пресслужба прикордонного загону не повідомляє. Втім, у соцмережі з’явилася інформація про прикордонника, який потонув у Чорному морі.

Фото: facebook.com/Prykordonnyk.Ukrainy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-