На Чернігівщині нелегальні «майнери» створили загрозу водоканалу та «швидкій»

На Чернігівщині нелегальні «майнери» створили загрозу водоканалу та «швидкій»

Фото
Укрінформ
У Чернігівській області правоохоронці викрили ділків, які займалися  майнінгом криптовалюти на трансформаторній підстанції.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуку повідомляє Київська міська прокуратура.

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури Києва викрито "добувачів" криптовалюти, які підключили своє обладнання до однієї з трансформаторних підстанцій на Чернігівщині.

"У ході слідства встановлено, що організатори створили потужну майнінг-ферму в орендованих складських приміщеннях та приєднались до потужностей енергооб’єкта, розташованого неподалік. З метою приховання злочинної діяльності зловмисники, використовуючи спеціальне обладнання, втрутились у роботу облікової системи", - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, від цієї лінії отримують електропостачання Ніжинська станція швидкої медичної допомоги, Ніжинводоканал та інші підприємства й установи.

"Таким чином, група "майнерів" не просто викрадала електроенергію, а й створила загрозу для критичної інфраструктури регіону", - підкреслили у прокуратурі, уточнивши, що за два місяці зловмисники завдали тільки прямих збитків більш як на 3 млн грн.

Читайте також: На Дніпропетровщині криптовалюту «видобували» просто з трансформатора

У ході обшуку правоохоронці вилучили понад 150 одиниць обладнання для генерації криптовалют та спеціалізовану техніку для втручання в мережу автоматизованого обліку електроенергії.

Слідчі дії тривають, установлюються всі обставини злочинної діяльності.

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня на Київщині поліцейські викрили майнінгову ферму, організатори якої викрали електроенергії більш як на 500 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-