Через загибель журавлів в «Асканії-Новій» оголосили підозру агроному

Через загибель журавлів в «Асканії-Новій» оголосили підозру агроному

Укрінформ
На Херсонщині поліцейські оголосили підозру агроному сільськогосподарського підприємства в причетності до загибелі червонокнижних птахів на території біосферного заповідника «Асканія-Нова».

Про це у Фейсбуці повідомляє Поліція Херсонської області, передає Укрінформ.

Зазначається, що протягом перших трьох місяців цього року в поліцію Херсонщини надійшло 25 повідомлень про загибель червонокнижних птахів на території біосферного заповідника «Асканія-Нова». Як з’ясувалося, до своєї загибелі птахи годувалися на навколишніх полях сільгосппризначення.

Після проведення необхідних експертиз працівники дослідного інституту встановили, що загибель птахів сталася внаслідок отруєння діючою речовиною бродіфакум, яка входить у склад агрохімічних препаратів, що використовуються для боротьби з гризунами.

Під час проведень перевірок за фактами загибелі птахів в одному із сільськогосподарських підприємств Каховського району поліцейські виявили хімічні препарати «Номайс» на основі бродіфакуму, які вносили в грунт з порушенням встановлених правил використання.

Читайте також: На Херсонщині знову гинуть червонокнижні птахи – директор «Асканії-Нової»

Як повідомив заступник начальника слідчого управління обласного ГУ Нацполіції Віктор Баранецький, правоохоронці встановили, що у період з грудня 2020 року по січень 2021 року 44-річний агроном одного з сільськогосподарського підприємства, будучи обізнаним щодо правил використання та вимог застосування пестицидів «Номайс», допустив їх порушення на землях поблизу с. Питомник на території ОТГ Асканія-Нова Каховського району. При тому, що пестицид повинен вноситися в нори гризунів з наступним засипанням цих нір, його просто розкидали по землі.

Читайте також: На Херсонщині екоінспектори перевіряють агрофірму через загибель сірих журавлів

"Таким чином дії агронома спричинили тяжкі наслідки у вигляді загибелі 218 одиниць диких птахів - сірих журавлів, що занесені до Червоної книги України”, - йдеться в повідомленні.

Наразі правоохоронці повідомили про підозру агроному в причетності до скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ст.247 Кримінального кодексу України, а саме порушення правил, установлених для боротьби зі шкідниками і хворобами рослин, та інших вимог законодавства про захист рослин, що спричинило тяжкі наслідки.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-