В Одесі близько тисячі людей прийшли на мегамарш у вишиванках

В Одесі близько тисячі людей прийшли на мегамарш у вишиванках

Фото, відео
Укрінформ
У суботу в Одесі пройшов чотирнадцятий Мегамарш у вишиванках.

Як повідомляє Думська, на захід, організований Центром патріотичного виховання Одеської облдержадміністрації, зібралося близько тисячі осіб.

«Цей похід відбувся з нагоди 25-ї річниці Конституції України, 30-ї річниці Незалежності України, в День кримськотатарського прапора і навздогін 15-й річниці Всесвітнього дня вишиванки», - розповіла організатор маршу Наталія Михайленко.

Захід кілька разів відкладався - через коронавірусний карантин його не провели, наприклад, у травні цього року до Дня вишиванки, а торік через пандемію взагалі скасували.

Одесити пройшлися містом у вишиванках / Фото: Ніна Ляшонок. Укрінформ

Попри спеку близько тисячі людей у ​​вишиванках зібралися на Дерибасівській біля «Пасажу», звідки традиційно стартує «Мегамарш» ось уже дев'ять років поспіль.

Учасники розгорнули великі прапори України, взяли в руки кримськотатарські блакитні прапори з тамгою. Також були помічені прапори Військово-морських сил України і червоно-білий прапор вільної Білорусі.

Читайте також: На Донеччині понад 200 вишиванок передали для немовлят

Як зазначає кореспондент видання, настрій був піднесений - люди зібралися на масову ходу після тривалої перерви і були щиро раді бачити один одного.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві вулицею Хрещатик відбулася хода на честь Дня кримськотатарського прапора. Учасники акції несли вулицею великий кримськотатарський прапор. В ході взяв участь голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-