Пилова буря в Україні закінчиться на вихідних після дощів – метеоролог

Пилова буря в Україні закінчиться на вихідних після дощів – метеоролог

Укрінформ
Пилова буря "Астраханський суховій" на лівобережній частині України закінчиться після дощів, що очікуються на вихідних.

Про це розповіла завідувач відділу прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух в коментарі Укрінформу.

"Зараз ситуація значно покращилась, хоча дещо підвищена концентрація пилу все ще спостерігається в атмосфері. Дощі, які очікуються в суботу та неділю, очистять атмосферу від цих домішок, а циклон що принесе вологу – знизить температуру повітря на декілька градусів на наступному тижні", – cказала експертка.

Водночас вона зазначила, що нічна температура повітря в українських містах та областях наступного тижня залишатиметься на рівні – вище 20°C.

Балабух нагадала, що пилова буря спостерігалась у Прикаспійському регіоні протягом 19-20 червня.

"Пил, що піднявся на значну висоту з території Калмикії через Ставропольський край та Азовське море в системі повітряних течій потрапив до України. Тому протягом декількох днів ми спостерігали таке явище, як імла та погіршення видимості", – пояснила вона.

Читайте також: Піщана буря вкрила Житомир імлою

Як повідомлялося, за даними космічних спостережень, над лівобережною частиною України зафіксовано пилову бурю "Астраханський суховій". Явище зачепило Київ і стало причиною підвищених показників пилу на постах моніторингу.

Раніше завідувачка відділу прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух в коментарі Укрінформу заявила, що ця пилова буря не настільки масштабна, щоб спричинити значну шкоду населенню і природі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-