На Київщині через спеку ввели обмеження для вантажівок

На Київщині через спеку ввели обмеження для вантажівок

Укрінформ
У Київській області для водіїв великовантажних транспортних засобів введені обмеження у зв’язку із температурним режимом.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Патрульна поліція Київської області.

«Введені обмеження в зв’язку із температурним режимом на території області. Якщо температура повітря вдень сягає вище за 28°С, рух вантажного транспорту, вага якого становить понад 24 тонни й навантаження на вісь понад 7 тонн, буде тимчасово обмежено на дорогах області. Триватиме обмеження у світлу пору доби з 12:30 по 20:30», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: В Україну йде велика спека

Температурний режим не розповсюджується на вантажні засоби, що здійснюють перевезення: небезпечних вантажів; швидкопсувних вантажів; живих тварин та птиці; перевезення, пов'язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

У поліції зауважили, що такі обмеження вводяться для збереження асфальтного покриття, яке за умов спекотної погоди, руйнується під вагою великовантажного автотранспорту.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 червня в Україні почала діяти заборона на рух вантажівок дорогами державного значення у денну пору, за умови температури вище +28 градусів за Целсієм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-