Синоптики кажуть, що пилова буря триватиме в Україні ще дві доби

Синоптики кажуть, що пилова буря триватиме в Україні ще дві доби

Укрінформ
Пилові бурі можуть утримуватися в Україні найближчі дві доби.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Укргідрометцентр.

21-22 червня метеорологічні станції південних, центральних та північних областей України (зокрема на Київщині) почали фіксувати метеорологічне явище "імла" - погіршення видимості до 1,5-5 км, спричинене пилом.

Причиною виникнення такого явища є пилові бурі, які спостерігаються далеко за межами України: на території Республіки Калмикія (РФ). За умов сухої та спекотної погоди і сильного вітру пил та пісок потрапляють в атмосферу на висоту 1-2 км і переносяться східними та південно-східними вітрами через Кубань та Азовське море на територію України.

Такі процеси можуть утримуватися найближчі дві доби, поки не зміниться вітровий режим та не пройдуть дощі, як на території півдня Росії, так і в Україні.

У найближчі три доби спекотна погода з температурою +30-36° утримається в Україні, короткочасні дощі поліпшуватимуть якість повітря лише місцями у південних та західних областях, ідеться в повідомленні.

Читайте також: Піщана буря вкрила Житомир імлою

Як повідомляв Укрінформ, за даними космічних спостережень, над лівобережною частиною України зафіксовано пилову бурю «Астраханський суховій». Явище зачепило Київ і стало причиною підвищених показників пилу на постах моніторингу.

Завідувачка відділу прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух в коментарі Укрінформу заявила, що ця пилова буря не настільки масштабна, щоб спричинити значну шкоду населенню і природі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-