Вбивство черкаського журналіста Комарова: у справі допитали 1700 осіб

Вбивство черкаського журналіста Комарова: у справі допитали 1700 осіб

Фото
Укрінформ
У справі розслідування вбивства черкаського журналіста й блогера Вадима Комарова, яке сталося 4 травня 2019 року, допитані 1700 осіб. Версії про смерть внаслідок випадкового конфлікту та нападу з метою пограбування відкинуто.

Про це сказали керівники силових структур Черкаської області під час пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Справа Вадима Комарова дуже об’ємна. Вона налічує понад 30 томів. За час розслідування було допитано понад 1700 можливих осіб, опрацьовано матеріали понад сотні камер спостереження та 1000 телефонних дзвінків. Складено фоторобот злочинця, проведено експертизу його недопалків. Зроблено 3-D моделювання нападу на журналіста. 33 особи, які перебували біля місця злочину перевірені. 20 осіб здали біологічні матеріали Нині розглядається лише одна версія – професійна діяльність потерплого", – заявив керівник Черкаської обласної прокуратури Олександр Воронін.

Він наголосив також, що родина потерпілого знищила всі дані, які були на його комп’ютерах та електронних носіях. Вони пояснили це тим, що не хочуть, аби ці матеріали стали публічними. Це аж ніяк не допомогло слідству. Слідчі відновили дані лише одного комп’ютера.

Начальник слідчого управління Вадим Рогачов сказав, що з трьох версій – випадковий напад, напад з метою пограбування та напад за професійну діяльність – залишилася лише остання версія.

"Ми отримали записи 44 камер спостереження. Предмет, яким було вбито Комарова, не знайшли. За нашим відомостями, це гранчастий металевий предмет. Злочинець ішов за Комаровим від дому до місця нападу. Грошей чи телефон не забрав. Вибрав найбільш безлюдне місце. Шляхи його відходу з місця злочину встановлюються. Над справою постійно працює 8 слідчих. Робота не зупиняється ні на день. Перевіряємо всі повідомлення ЗМІ. Ні про який тиск на членів родини не йдеться. Ми жалкуємо, що вони продали ноутбук Комарова невідомій особі, попередньо знищивши всю інформацію. Також шкодуємо про те, що на той час не було впроваджено програму «Безпечне місто», - наголосив Рогачов.

За словами начальника слідчого управління, особливо відпрацьовувалися версії помсти за критику посадових осіб Черкаської міської ради та помсти кримінальних авторитетів, які перебували в місцях позбавлення волі. "Але поки вони свого підтвердження не знайшли".

Керівниця місцевого осередку Спілки журналістів України Тетяна Калиновська під час пресконференції підкреслила, що смерть Вадима Комарова була останньою насильницькою смертю журналіста в Україні.

Читайте також: Справа Шеремета: суд вивчив дані телефонів обвинувачених

"Це позитивна новина. Негативна – результату розслідування досі немає. Ми не знаємо імен замовника та виконавця злочину. Єдиний прогрес – публічність розслідування. Розголос став більший, відреагували найвищі посадовці держави".

Як повідомлялося, напад на черкаського журналіста й блогера Вадима Комарова стався 4 травня 2019 року. 20 червня того ж року журналіст помер у лікарні, не приходячи до тями. Розслідування вбивства перебуває на особистому контролі Президента України Володимира Зеленського та генерального прокурора Ірини Венедиктової.

Читайте також: Справа про вбивство Гандзюк: Венедіктова анонсувала стадію допитів

За роки незалежності в Черкаській області було вбито чотирьох журналістів. Справа корсунь-шевченківського журналіста Василя Сергієнка слухається в суді. Більшість підозрюваних уже на волі. Підозрюваних у справі вбивства Вадима Комарова досі немає.

Фото: Ігор Єфімов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-