МОЗ переформатовує обласні лабцентри у центри з контролю хвороб

МОЗ переформатовує обласні лабцентри у центри з контролю хвороб

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я проводить процес переформатування обласних лабораторних центрів у центри з контролю та профілактики хвороб.

Як передає Укрінформ, про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін у Фейсбуці.

"З метою ефективного реагування на нові виклики та загрози у сфері громадського здоров’я, що пов’язані, зокрема, з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, Планом пріоритетних дій уряду Міністерству охорони здоров'я було доручено вжити заходів щодо переформатування державних установ - обласних лабораторних центрів МОЗ в центри з контролю та профілактики хвороб. І під моїм контролем нині відбувається активний період реалізації поставлених завдань", - написав Кузін.

Читайте також: Неінфекційні хвороби - причина 80% смертності в Україні

За його словами, у процесі переформатування МОЗ посилить потенціал та функціонал центрів контролю та профілактики, зміцнить вертикаль, централізовану підзвітність та, одночасно, спрямує мережу центрів контролю на активну співпрацю з громадами і місцевим самоврядуванням.

Як повідомлялося, на розгляді парламенту перебуває законопроєкт №4142 “Про систему громадського здоров’я”. Документ, зокрема, передбачає створення служби з боротьби з біологічними загрозами на базі Центру громадського здоров’я (ЦГЗ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-