Без черг та папірців: у Житомирі відкрився центр держпослуг

Без черг та папірців: у Житомирі відкрився центр держпослуг

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації України відкрило у Житомирі перший модернізований центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) Дія Центр. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що житомирський ЦНАП — один із найбільших Дія Центрів в Україні. У житомирському центрі відвідувачі можуть отримати близько 400 адміністративних послуг, у тому числі соціального характеру. У Дія Центрах можна отримати: адміністративні послуги; консультації щодо онлайн-послуг; комп’ютери з доступом до інтернету; комунальні послуги; консультації щодо бізнесу (Дія Бізнес); безоплатну правову допомогу.

Як повідомляє міськрада, на першому поверсі будівлі житомиряни мають змогу отримати адміністративні послуги, на другому – соціальні. Для зручності – електронна система управління чергою, на табло – номер талона відвідувача та номер робочого місця фахівця.

Читайте також: У Мелітополі відкрили «Прозорий офіс»

Зазначається, що Центр обладнаний пандусами, інформаційними табличками зі шрифтом Брайля, також там є пристрій для обслуговування слабочуючих. Окрім того, оснащене місце для самообслуговування, де кожен може скористатись електронними сервісами порталу «Дія» та отримати послугу онлайн, а також дитяча кімната.

Офіс працював майже 3 місяці в тестовому режимі. За цей час там отримали послуги майже 12 тис. жителів міста.

Як повідомлялося, в Україні наразі працюють понад 880 центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), 88 територіальних підрозділів, 838 віддалених робочих місць та 19 мобільних ЦНАП, а також 13 296 спеціалістів, котрі надають сервіс.

До 2024 року в Україні заплановано відкрити понад 3500 точок доступу до адміністративних послуг.

Фото: zt-rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-