На Донеччині вже 70% органів самоврядування створили ЦНАПи

На Донеччині вже 70% органів самоврядування створили ЦНАПи

Децентралізація
Укрінформ
У Донецькій області вже 70% місцевих органів самоврядування створили Центри надання адміністративних послуг. Всього у тергромадах діють нині 26 ЦНАПів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив керівник Донецького регіонального офісу Програми U-LEAD Максим Ткач 22 квітня під час онлайн-зустрічі його команди з представниками ЗМІ.

«Сьогодні в Донецькій області створено органами місцевого самоврядування 26 ЦНАПів…Тобто, 70% ЦНАПів створено органами місцевого самоврядування», - сказав Ткач.

За словами Ткача, на території Донецької області, яка підконтрольна українській владі, створено на сьогодні 46 територіальних громад, з них 36 громад – це ті, в яких пройшли місцеві вибори, і 10 громад, де зараз створені військово-цивільні адміністрації. На території 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донеччини, які розташовані близько до лінії розмежування, не були проведені місцеві вибори.

Ткач підкреслив важливість створення ЦНАПів на території ТГ для просування реформи децентралізації.

Читайте також: U-LEAD допомагає створити 1300 точок доступу до державних послуг

«Під час реформи повинні надаватися якісні публічні послуги і саме інфраструктура Центрів надання адміністративних послуг, створення їх органами місцевого самоврядування – це є дуже важливо. Це є одним з пріоритетів цього етапу реформи. І зараз приймаються і законодавчі акти, і надається допомога як збоку держави у створенні ЦНАПів, так і з боку організації міжнародної технічної допомоги», - пояснив керівник Донецького регіонального офісу Програми U-LEAD.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-