На Харківщині оновлять водоочисний комплекс

На Харківщині оновлять водоочисний комплекс

Велике будівництво
Укрінформ
У Малинівці Харківської області за програмою Президента «Велике будівництво» триває реконструкція комплексу з очистки води.

Як передає Урінформ, про це повідомляє пресслужба Харківської обласної адміністрації.

Зазначається, що оновлення очисних споруд є необхідним, адже стічні води почали негативно впливати на екологію місцевості. Загальна вартість проєкту – 81 млн грн, на проведення робіт у цьому році виділено близько 50 млн грн.

«У межах проєкту в нас передбачено будівництво виробничої споруди, біореактора, двох мулових карт, а також будівництво насосної станції для подачі води для промивання стічних стоків та проведення упорядкування території», – повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОДА Сергій Магдисюк.

Наразі роботи виконані на 40%. Нині завершують будівництво бетонних конструкцій – ємності для очищення стоків.

«Бетонна ємність очисних споруд майже завершена: 90% виконання робіт. Зараз відбувається шліфування конструкції. Після шліфування буде монтаж мостів для обслуговування, зверху будуть металеві конструкції, знизу – технологічне обладнання», – розповів інженер підрядної організації Сергій Маловажний.

Після проведення робіт нові споруди зможуть обслуговувати не тільки Малинівку, а й населені пункти поблизу. Їх потужність сягатиме 1 500 кубометрів на годину.

Заступник Малинівського селищного голови Андрій Щербіна, зазначив, що очисні споруди матимуть велике екологічне значення як для багатоквартирних будинків у селищі Малинівка, так і для підприємств, які працюють на території населеного пункту.

«Хочу подякувати обласній державній адміністрації за те, що прислухалася до нашої проблеми. Старі очисні споруди вже не виконували своїх функцій. Стічні води впливали на навколишнє середовище. Починаючи з 2010 року, голова селищної ради регулярно звертався по допомогу в будівництві нових очисних споруд», – сказав він.

Читайте також: Укравтодор цьогоріч оновить асфальт дороги держзначення на Закарпатті

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко оголосив про перехід на новий рівень співробітництва між урядом та регіонами у сфері розбудови інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-