Активіст пояснив, чому приніс російський прапор на засідання міськради в Слов'янську

Активіст пояснив, чому приніс російський прапор на засідання міськради в Слов'янську

Відео
Укрінформ
У понеділок, 12 квітня, на позачергову сесію Слов'янської міськради громадський активіст Василь Хоменко разом із прапором України вніс російський.

Як пояснив активіст кореспонденту Укрінформу свою «акцію», він хотів за допомогою прапорів вказати, де сидять прихильники України, а де - Росії.

«Два прапора були занесені на сесію з метою позначити - де сидять прихильники України, а де Росії, з якими ми чомусь повинні про щось домовлятися, сперечатися під час війни. Коли Путін в танку сидить на кордоні», - заявив Хоменко, який очолює громадську організацію «Слов'янська Січ».

Хоменко нагадав, що в Слов'янську сьогодні досі не ухвалений бюджет міста, і, на його думку, конструктивній роботі міськради заважають представники ОПЗЖ, «Наш край» і «За мир і розвиток».

Він сказав, що прибулі до міськради поліцейські дуже швидко винесли із сесійної зали російський прапор, проте жодних протоколів складати не стали, тому що символіка цієї країни в Україні не заборонена.

«У нас, на жаль, 7 років війни, а у нас до цього часу російська символіка не заборонена. Треба заборонити російську національну символіку під час війни», - заявив Хоменко.

У поліції кореспонденту Укрінформу повідомили, що правоохоронці дійсно винесли із залу засідання міськради прапор Росії, було проведено його огляд, але протокол про порушення щодо активіста не складали.

У мерії Слов'янська відмовилися коментувати дану подію.

Читайте також: У Слов'янську сесія міськради відбулася, але бюджет міста знову не прийняли

Як повідомляв Укрінформ, у Слов'янську через розбіжності депутатів міськради дотепер не ухвалений бюджет міста на 2021 рік. Міський голова Слов'янська Вадим Лях повідомляв, що через це виникають проблеми з наданням медичної допомоги населенню, потерпають інші напрямки життєдіяльності міста.

У Слов'янську 12 квітня депутати від трьох фракцій міської ради - ОПЗЖ, «За мир і розвиток», «Наш край» - ініціювали недовіру меру Вадиму Ляху, покинули сесію і не голосували за це. Засідання перенесено, питання залишилося відкритим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-