На Житомирщині висадили понад 160 гектарів молодого лісу

На Житомирщині висадили понад 160 гектарів молодого лісу

Фото
Укрінформ
У лісах Житомирщини у суботу за день висадили понад 160 гектарів молодих дерев.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства.

«У кожному лісництві усіх 20 лісогосподарських підприємств області невеликими групами (щоб не порушувати карантинних вимог) впродовж дня садили дерева. Відтак сосни, дуби, ялини, берези та інші листяні та хвойні, висаджені на загальній площі 166 гектарів, стануть в майбутньому насадженнями, котрі зроблять нашу землю ще зеленішою», - йдеться у повідомленні.

На Житомирщині висадили понад 160 гектарів молодого лісу / Фото: Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства

Зазначається, що в Березівському лісництві Житомирського лісгоспу висадили 30 сосен до 30-річчя незалежності України, які Житомирщина отримала від Львівщини.

Загалом в області участь в акції «Озеленення планети» взяли майже 2,5 тис. осіб, які висадили 920 тис. дерев.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 10 квітня на території Пущі-Водиці пройшли заходи акції «1 мільйон дерев за 1 добу у 100 країнах світу» в межах проєкту «Озеленення планети».

Іменні дерева висаджували, зокрема, міністр Кабміну Олег Немчінов, державний секретар КМУ Олександр Ярема, голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів, заступниця міністра культури та інформаційної політики Лариса Петасюк та інші.

Дипломатичну алею висаджували посли 21-ї країни.

Читайте також: У рамках екоакції «Greening of the Planet» в Харкові висадили 20 сакур і 4 магнолії

Подібні акції пройшли також в усіх областях України. Долучилися до неї й українські посольства за кордоном.

Також планується висадження мільйонного дерева задля фіксації рекорду цього року з онлайн-включенням зі співорганізаторами 100 країн світу та 25 регіонів України.

Ініціював екологічну акцію благодійний фонд «Озеленення України» за підтримки Міндовкілля, Держлісагентства та Міністерства закордонних справ України.

Метою Greening of the Planet є масштабне озеленення планети та привернення уваги до найбільшої проблеми століття – глобальної зміни клімату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-