У рамках екоакції «Greening of the Planet» в Харкові висадили 20 сакур і 4 магнолії

У рамках екоакції «Greening of the Planet» в Харкові висадили 20 сакур і 4 магнолії

Фото
Укрінформ
У Харкові в рамках глобальної екологічної акції «Greening of the Planet» в сквері на площі Свободи висадили 20 сакур і 4 магнолії.

Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ.

В акції взяли участь секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, представники міської та обласної влади, а також дипломатичного корпусу: посол Королівства Бельгія, консули Австрії, Чеської Республіки, Казахстану, Албанії та інші.

Читайте також: Екоініціативи набирають популярності по всьому світу — МКІП про «Озеленення планети»

«Озелененню в Харкові приділяється дуже велика увага не тільки під час екологічних акцій. Харків це дуже зелене місто. Щороку ми висаджуємо багато дерев, а також квітів, які, до речі, самі вирощуємо. Ми озеленюємо наше місто, щоб воно ставало все красивішим. І місце, на якому ми сьогодні висаджуємо дерева, обрано не випадково. Торік на День міста ми відкрили тут сухий фонтан, повністю реконструювали сквер. Цього року до свята міста тут також з'являться цікаві локації. Ця сакура, яку ми сьогодні посадили, «приречена» зростати, цвісти і довго-довго радувати харків'ян», - сказав Терехов.

Читайте також: «Червону» зону ввели на Харківщині та скасували на Прикарпатті

Він подякував працівникам СКП «Харківзеленбуд» за сумлінну працю, зазначивши, що завдяки їм Харків таке гарне зелене місто.

Довідка: Акція «Greening of the Planet» є продовженням проєкту «Озеленення України», в рамках якого торік було висаджено 2 млн дерев за добу. Цього року, враховуючи екологічну ситуацію в світі, організатори залучили до озеленення близько 100 країн. У всьому світі планують висадити 1 млн дерев.

Читайте також: Під Києвом проходить акція «1 мільйон дерев за добу у 100 країнах світу»

Проєкт реалізується благодійним фондом «Озеленення України» за підтримки Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів, Міністерства закордонних справ та Державного агентства лісових ресурсів України.

Читайте також: У Харкові висадили 367-річну оливу - ровесницю міста

Як повідомляв Укрінформ, 9 квітня у Харкові в ландшафтному "Фельдман Екопарку" висадили 367-річну оливу, привезену з Італії до 367-річчя Харкова, яке святкуватимуть 23 серпня, у День міста. За словами засновника екопарку, народного депутата України Олександра Фельдмана, оливкові дерева живуть до 2 тисяч років і є символом мира та добробуту.

30 березня голова Харківської ОДА Айна Тимчук взяла участь в акції «Greening of the Planet», висадивши дерево туї у дворі ХОДА.

В рамках акції на Харківщині буде висаджено близько 70 тисяч дерев.

Фото: city.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-