У Кропивницькому реконструювали приймальне відділення лікарні

У Кропивницькому реконструювали приймальне відділення лікарні

Велике будівництво
Укрінформ
За програмою Президента "Велике будівництво" завершилася реконструкція приймального відділення Кропивницької лікарні швидкої медичної допомоги, проведена вперше за 50 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Кіровоградської обласної державної адміністрації у Фейсбуці.

Реконструкція відділення екстреної меддопомоги у Кропивницькому тривала менш як пів року. Підрядники повністю осучаснили старе приміщення на 563 кв.м і добудували нове ще на 100 кв. м. Загальна вартість робіт сягнула 10 млн гривень.

«Вперше за 50 років у лікарні відбулися будівельні роботи такого масштабу. Маємо нове, європейського зразка відділення екстреної медичної допомоги. Але найбільша особливість – відтепер ми можемо одночасно приймати дві карети «швидкої». Для надання ургентної допомоги – це важливо», – зазначив головний лікар лікарні Руслан Іванов.

Голова ОДА Андрій Назаренко розповів, що нове приймальне відділення у Кропивницькому – одне з шести, які осучаснюють в області. Раніше відділення екстреної медичної допомоги запрацювало в Добровеличківській лікарні, а у Гайвороні, Олександрії, Світловодську і в обласній лікарні очікується відкриття відділень після реконструкції.

«За програмою «Велике будівництво» ми маємо можливість перетворити застарілу медичну інфраструктуру на європейську. Це сучасні відділення з такими ж сучасними підходами до надання невідкладної допомоги. І насамперед – це функціональність», – сказав Назаренко.

Читайте також: У Хустській райлікарні закінчили ремонт приймального відділення

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента та координатор “Великого будівництва” Кирило Тимошенко заявив, що у 2021 році президентську програму буде розширено за рахунок таких напрямків: доступне іпотечне кредитування та фінансовий лізинг, розбудова мережі регіональних авіахабів, створення державного авіаперевізника, розвиток мережі приміських експресів та швидкісних потягів між найбільшими містами, розбудова соціальної інфраструктури, зокрема 177 приймальних відділень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-