У Чернігові попрощалися з загиблим біля Невельського офіцером

У Чернігові попрощалися з загиблим біля Невельського офіцером

Фото
Укрінформ
У Чернігові 8 квітня попрощалися з 37-річним командиром протитанкового взводу, старшим лейтенантом Володимиром Шпаком, який загинув від осколкового поранення 6 квітня на Донеччині.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба оперативного командування "Північ", передає Укрінформ.

Прощання з Володимиром Шпаком у Чернігові / Фото: Оперативне командування «Північ»

"Володимир був і залишиться для нас всіх гідним громадянином своєї держави та зразковим офіцером. Він міг би бути на командному пункті і керувати боєм. Однак він зробив вибір справжнього воїна - весь час був біля солдат. Там же і загинув смертю Героя", - сказав під час прощання біля Катерининської церкви командувач військ ОК "Північ" генерал-майор Валерій Залужний.

Він пообіцяв, що командування зробить все можливе для отримання родиною загиблого належного їй за законом та схилився на коліно перед його батьками.

Попрощатися з захисником до храму прийшли також військовослужбовці з управління ОК, рідного підрозділу 58-ї бригади, рідні, друзі, представники влади. Після відспівування десятки військових та місцевих жителів провели труну з тілом загиблого на колінах.

Читайте також: У Миколаєві попрощалися з морпіхом, який загинув на Сході

Церемонія прощання за всіма військовими канонами відбулася на міському кладовищі "Яцеве". Поховали Шпака на "Алеї Героїв" за участі почесної варти та військового оркестру. На честь полеглого воїна пролунав військовий салют.

Як повідомляло агентство, командир протитанкового взводу роти вогневої підтримки окремого мотопіхотного батальйону 58 бригади старший лейтенант Володимир Шпак загинув 6 квітня біля Невельського на Донеччині від смертельного поранення, отриманого внаслідок обстрілу позицій Об’єднаних сил збройними формуваннями РФ. Він - уродженець Чернігова, у 2006 році закінчив Чернігівський державний інститут економіки, а в 2018-му пішов на контрактну службу в ЗСУ. У загиблого залишилися батьки і старший брат.

Читайте також: У Хмельницькому попрощалися із загиблим на Донбасі військовим

День поховання захисника України в Чернігові оголошений днем жалоби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-