На Херсонщині стартували навчання тероборони

На Херсонщині стартували навчання тероборони

Укрінформ
На Херсонщині, що межує з ТОТ АР Крим, стартували навчання територіальної оборони – уже зібраний особовий склад організаційного ядра.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу повідомив голова Херсонської ОДА, керівник зони територіальної оборони Херсонської області Сергій Козир.

«На базі районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки формуються 8 підрозділів територіальної оборони загальною чисельністю понад 4 тисяч військовозобов`язаних», - зазначив Козир.

За його словами, це окремий стрілецький батальйон та окрема бригада ТрО у складі управління та 6 окремих батальйонів. Навчання триватимуть до 16 квітня.

Він також повідомив, відповідаючи на запитання кореспондента агентства, що ОДА звернулася до МОЗ про виділення додатково 9 тисяч вакцин проти коронавірусу для учасників бригади, також перед початком зборів проводять відповідне тестування.

Військовий комісар Херсонського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Зіньковський повідомив, що вже зібраний особовий склад організаційного ядра, який готовий підготувати матеріальну базу, провести розрахунки для розгортання бригади у повному складі. Вони забезпечені харчуванням, формою, є зброя, боєприпаси, майже всі брали участь у попередніх навчальних зборах у регіоні – нинішні збори вже четверті навчальні збори на Херсонщині.

Про хід розгортання підрозділів 124 бригади ТрО розповів командир окремої бригади територіальної оборони Херсонщини Дмитро Іщенко: «Підрозділи сформовані… почались планові заняття з бойової підготовки, на даний час одиночна підготовка, також буде колективна підготовка та тренування штабів».

Читайте також: В деяких українських портах обмежили лоцманську проводку через військові навчання

Як зазначили під час брифінгу, наразі видавати зброю, що належить ЗСУ, учасникам підрозділів тероборони для того, щоб вони зберігали її вдома, не можна, оскільки це не передбачено законодавством. Крім того, підрозділи тероборони ведуть свої дії тільки на мирній території – у них є функція посилення охорони державного кордону, підтримання правового режиму воєнного стану на мирній території.

Також, за словами Олександра Зіньковського, наразі готується закон про територіальну оборону, вивчається, зокрема, досвід підготовки країн НАТО.

Читайте також: Повітряні цілі на різних висотах: зенітники провели стрільби у зоні ООС

Як повідомив голова ОДА, відповідаючи на запитання кореспондента агентства, він проходив навчання на військовій кафедрі, для нього це перші навчання у статусі керівника зони територіальної оборони області.

Гасло позапланових навчальних зборів територіальної оборони, які розпочалися на Херсонщині – «Захисти свій дім – захисти свою родину».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-