Двом прифронтовим громадам на Луганщині передали мобільні ЦНАПи

Двом прифронтовим громадам на Луганщині передали мобільні ЦНАПи

Фото
Укрінформ
Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай разом із керівником Програми ООН з відновлення та розбудови миру Віктором Мунтяну взяли участь у передачі мобільних ЦНАПів Гірській та Новоайдарській громадам області.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Луганської облдержадміністрації у Фейсбуці.

«Насамперед хочеться подякувати нашим партнерам за такий вагомий подарунок. Мобільні ЦНАПи вкрай необхідні жителям прифронтових районів Луганської області, адже в умовах російської збройної агресії не всі люди мають змогу отримати гідні сервісні послуги. Переконаний, що важливість та цінність цих ЦНАПів для жителів громад дуже важко переоцінити», - зазначив Гайдай.

За словами Мунтяну, мобільні ЦНАПи – це приклад адаптації надання соціальних та адміністративних послуг у найвіддаленіших куточках Луганщини, де люди не могли їх отримати через ізольованість в умовах військових дій і пандемії.

«Дуже важливо, щоб люди розуміли, що держава не забуває та піклується про своїх громадян – це і є прикладом трансформації держави, її зрілості та відповідальності», - зазначив Мунтяну.

У межах Програми ООН з відновлення та розбудови миру, за підтримки уряду Канади впроваджується проєкт «Мобільні ЦНАПи для постраждалого від конфлікту населення східної України». Строк реалізації проєкту 27 березня 2019 року – 30 червня 2022 року.

Обсяг допомоги становить 5 млн канадських доларів (понад 3,79 млн доларів США). Вартість одного мобільного ЦНАПу - близько 190 тис. доларів США.

Читайте також: Цифрові документи приймають понад 100 партнерів Дії — Федоров

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 24 березня затвердив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП).

У Державному бюджеті на цей рік передбачено 231 млн грн на підтримку і створення Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) в українських громадах.

Фото:  Луганська облдержадміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-