На окуповані території Донеччини і Луганщини доставили понад 100 тонн гумвантажу

На окуповані території Донеччини і Луганщини доставили понад 100 тонн гумвантажу

Укрінформ
На окуповану частину Донецької та Луганської областей доставлено понад 100 тонн гуманітарного вантажу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Сьогодні, 7 квітня, на окуповані Російською Федерацією частини Донецької та Луганської областей України одинадцятьма вантажівками доставлено гуманітарний вантаж загальною вагою понад 100 тонн», - ідеться в повідомленні.

Вантаж передано від усіх держав-членів Женевських конвенцій, які роблять внески в глобальний бюджет Міжнародного комітету Червоного Хреста.

«Ми хотіли б подякувати за тривалу співпрацю між МКЧХ та Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Відповідно до пункту 1 наказу міністерства №51 від 17 липня 2020 року, МКЧХ інформує стосовно намірів переміщення гуманітарного вантажу на території Донецької та Луганської областей, які непідконтрольні українській владі», - йдеться в листі МКЧХ до Мінреінтеграції.

Читайте також: До окупованого Луганська направили гумвантаж з ліками та тестами на COVID-19

Відтак, 11 вантажівок переправили гуманітарний вантаж через КПВВ Щастя. Вантаж направляється для забезпечення потреб населення, яке постраждало внаслідок збройного конфлікту.

«Ми вдячні МКЧХ і всім країнам, які роблять внески до бюджету комітету, за допомогу і небайдужість. Це перший гуманітарний вантаж від МКЧХ в цьому році. Вантаж доправлено через новий КПВВ у Щасті, як і минулого разу від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців», - сказав заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко.

Як повідомляв Укрінформ, Стратегія економічного розвитку Донецької та Луганської областей має почати діяти з 1 січня 2022 року для сприяння розвитку бізнесу і територіальних громад.

Фото: www.minre.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-