Харківський обласний госпіталь ветеранів почав приймати COVID-хворих

Харківський обласний госпіталь ветеранів почав приймати COVID-хворих

Укрінформ
Харківський обласний госпіталь ветеранів війни 5 квітня почав приймати хворих на COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Харківської облдержадміністрації з посиланням на в.о. директора облдепартаменту охорони здоров’я Ігоря Волченка, передає Укрінформ.

За словами чиновника, у перший день до закладу перевозитимуть пацієнтів у неважкому стані з інших лікарень. Це дасть змогу розвантажити опорні лікарні, а персоналу госпіталю - адаптуватися до роботи, пояснили в ОДА. Вже з 6 квітня в госпіталь доставлятимуть і пацієнтів зі «швидкої».

«Планується розгорнути 120 ліжок, з яких 20 - для хворих на коронавірус з хірургічними патологіями. У госпіталі на цей час є 9 ліжок з потоковим киснем, інші забезпечені концентраторами», - сказав Волченко.

За його даними, у медзакладі хворим на COVID-19 допомогу надаватимуть 4 анестезіологічні та 3 терапевтичні бригади.

Читайте також: Головлікар харківської лікарні помер від ускладнень COVID-19

Госпіталь – 24-й заклад у регіоні, який примає хворих на коронавірус. Усього в лікарнях, за даними ОДА, розгорнуто 4911 ліжок, із них 1127 обладнані потоковим киснем, решта – забезпечені концентраторами.

Як повідомлялося, за минулу добу в області діагноз COVID-19 підтверджено у 1 155 осіб. Усього зареєстровано 109 931 лабораторно підтверджений випадок СOVID-19, зокрема - 87 451 хворий одужав, 2 067– померло. Вже другий тиждень у регіоні перевищений показник госпіталізацій.

В Україні за минулу добу виявили 10 179 випадків COVID-19. Загалом від початку пандемії виявили 1 755 888 випадків коронавірусного захворювання: 1 352 139 пацієнтів одужали та 34 587 — померли.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-