На Вінниччині реконструювали приймальне відділення лікарні

На Вінниччині реконструювали приймальне відділення лікарні

Велике будівництво
Укрінформ
На Вінниччині у межах програми Президента «Велике будівництво» завершено першу чергу реконструкції приймального відділення КНП «Жмеринська ЦРЛ» з діагностичним блоком.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ.

«У відділенні проведено заміну всіх інженерних систем, зокрема, опалення, водопостачання та водовідведення, електрика, вентиляція. Розведено систему медичних газів у приміщеннях, обладнано пожежну сигналізацію. Відремонтовано приміщення всередині лікарні з урахуванням норм і потреб для маломобільних груп населення, обладнано рецепцію, приміщення для встановлення обладнання КТ, УЗД та рентген- кабінет. Нині облаштовується під’їзд для швидкої допомоги та проводиться благоустрій території», - повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Зазначається, що загальна кошторисна вартість будівництва становить 21, 8 млн, з яких на реалізацію першої черги необхідно 13,6 млн грн, другої – 7,8 млн грн. У 2020 році профінансовано 8,9 млн грн, з них із державного бюджету – 8,37 млн грн. Освоєно – 8,53 млн грн.

У Жмеринській ЦРЛ ліжковий фонд складає 225 ліжок, з них 35 терапевтичних, 40 кардіологічних, по 5 інфекційних дорослих і дитячих, 21 хірургічних, 15 травматологічних тощо.

Читайте також: На Кіровоградщині завершують оновлення 3 приймальних відділень лікарень

Реалізація вказаного проєкту стала можливою завдяки програмі Президента України EMERGENCY-2020, яка відноситься до Національної програми «Велике будівництво». Програма передбачає облаштування приймальних відділень опорних лікарень у єдиному стандарті – від добору кольору до розташування кімнат. Усі лікарні матимуть відповідний перелік обладнання, що має забезпечити доступність усіх медичних послуг. Головна мета проєкту – створити комфортні для пацієнта умови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-