У Запоріжжі пенсіонери під мерією вимагали повернути пільговий проїзд

У Запоріжжі пенсіонери під мерією вимагали повернути пільговий проїзд

Фото
Укрінформ
Біля стін Запорізької міськради зібралося близько сотні пенсіонерів, які вимагають, щоб міська влада повернула пільговий проїзд.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Владо, поверни пенсіонерам право на пільговий проїзд", "Право на пільговий проїзд пенсіонерам надано законом", "Владо, що ти далі заборониш для пенсіонерів?", "Запоріжжя - одне на всю Україну, де влада заборонила пенсіонерам пільговий проїзд" - з такими плакатами близько сотні людей пенсійного віку вийшли на мітинг до будівлі міськради.

Мітинг пенсіонерів у Запоріжжі / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Мітинг пенсіонерів проходив одночасно з мітингом "Національного корпусу". На місці працювала поліція діалогу, по периметру міськради був виставлений кордон поліції.

Деякі пенсіонери намагалися зайти в будівлю мерії, але через карантин вона закрита.

"Ми просимо повернути пільговий проїзд у транспорті, який скасували на період карантину. Ми їздимо до лікарні практично щодня: то аналізи здати, то направлення отримати. На ринок теж їздимо. Пенсія 2500 гривень, з якої кілька сотень доводиться витрачати на проїзд", - заявила одна з учасниць мітингу.

Читайте також: «Ні колаборантам»: у Запоріжжі мітингували за ухвалення законів

Практично всі учасники мітингу були в масках, але дистанції ніхто не дотримувався. Акція тривала близько пів години. До мітингарів ніхто з чиновників не вийшов.

Як повідомлялося, під час засідання сесії Запорізької міської ради в середу, 31 березня, надійшло повідомлення про те, що будівлю мерії заміновано. Всіх депутатів попросили евакуюватися, в роботі сесії оголосили перерву. На місці працюють профільні служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-