На Кіровоградщині оновили відділення екстреної меддопомоги

На Кіровоградщині оновили відділення екстреної меддопомоги

Велике будівництво
Укрінформ
В рамках програми Президента «Велике будівництво» у Добровеличківській районній лікарні Кіровоградської області 30 березня відкрилось сучасне приймальне відділення екстреної медичної допомоги. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Кіровоградська облдержадміністрація у Фейсбуці.

«Перше відділення екстреної меддопомоги ми створили менш як за пів року. Загальна вартість об’єкту – 12,6 млн грн. Завдання президента – функціональність відділення має значно оптимізувати час для порятунку людини. У відділенні є і діагностичне обладнання, й операційна. «Велике будівництво» створює нові можливості. Ми перетворюємо застарілу медичну інфраструктуру на європейську», - розповів голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Назаренко.

Зазначається, що мова йде не про реконструкцію старого приймального відділення, а про будівництво нового. До існуючої будівлі лікарні добудували нову, загальною площею 348 кв. м. У відділенні обладнані лікувально-діагностичний блок, операційна, лабораторія, а також кабінети ультразвукової і функціональної діагностики, рентген.

Також в лікарні завдяки програмі «Велике будівництво» вперше за всю історію медустанови встановлено комп'ютерний томограф. Появу сучасного обладнання керівництво лікарні називає «дивом».

«У найближчий місяць ми відкриємо на Кіровоградщині ще п’ять нових приймальних відділень. Кожне матиме сучасне діагностичне обладнання», - додав голова ОДА.

Читайте також: На Кіровоградщині завершують оновлення 3 приймальних відділень лікарень

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко повідомив, що за планами на 2021 рік в Україні має бути побудовано і реконструйовано 177 приймальних відділень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-