Породіллі, яка викинула дитину у вбиральню на Харківщині, оголосили підозру

Породіллі, яка викинула дитину у вбиральню на Харківщині, оголосили підозру

Укрінформ
Жительці Харківщини, яка викинула в туалет залізничного вокзалу свою новонароджену дитину, оголосили підозру в замаху на вбивство.

Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Лозівської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру жінці за фактом замаху на умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини відразу після пологів (ч. 2 ст. 15, ст. 117 КК України)», - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що до суду направлено клопотання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Слідство веде поліція. Як розповів заступник начальника Лозівського РВП – начальник слідчого відділу Олександр Гангур, свої дії жінка пояснити не може. «Зараз з нею працюють психологи. Повідомила, що після того як покинула немовля і повернулася додому, хотіла повернутися, забрати дитину, але туди вже приїхали працівники поліції. Не встигла, з її слів», - сказав Гангур.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 27 березня в смт Панютине Лозівського району Харківської області перехожі почули дитячий крик і виявили у покинутому туалеті залізничного вокзалу дитину, загорнуту в пакет. У тяжкому стані малюка госпіталізували.

Поліція з’ясувала, що народила та викинула хлопчика 41-річна жінка, яка має ще чотирьох дітей. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.135 (залишення у небезпеці) Кримінального кодексу України, але згодом перекваліфікували на замах на вбивство. За даними слідства, в закритому пакеті хлопчик був не менш як пів години.

За словами медиків,життю дитини нічого не загрожує.

Фото: прокуратура Харківської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-