Лікарка розповіла про стан дитини, яку породілля викинула у вбиральню на Харківщині

Лікарка розповіла про стан дитини, яку породілля викинула у вбиральню на Харківщині

Укрінформ
Новонародженій дитині, котру матір викинула в покинутий туалет на залізничному вокзалі в Панютиному на Харківщині, нічого не загрожує, її стан оцінюють як задовільний.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила завідувачка відділення акушерства Лозівського територіального медичного об'єднання Олена Філімонова.

«Дитина знаходиться у відділенні акушерства в задовільному стані, зараз її життю нічого не загрожує. До нас дитинка поступила в стані переохолодження, але вчасно була надана медична допомога, стан нормалізувався», - сказала Філімонова.

Вона зазначила, що батьки чи якісь інші родичі дитиною за три дні не цікавилися.

«Ніхто не приходив. Але для дитини ми все маємо – суміші, памперси, білизну, одяг на такий вік», - повідомила заввідділення.

Читайте також: На Донеччині від коронавірусу померла двомісячна дитина

Як повідомлялося, вранці 27 березня в смт Панютине Лозівського району на Харківщині перехожі почули дитячий крик і виявили у покинутому туалеті залізничного вокзалу дитину, загорнуту в пакет. Новонародженого вдалося дістати з ями фельдшеру «швидкої», в тяжкому стані дитину госпіталізували.

Поліція з’ясувала, що народила та викинула хлопчика 41-річна багатодітна матір (має ще чотирьох дітей).

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.135 (залишення у небезпеці) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі. Підозру жінці ще не оголосили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-