Донеччина приєднується до висадки дерев у рамках «Озеленення планети»

Донеччина приєднується до висадки дерев у рамках «Озеленення планети»

Фото
Укрінформ
Донецька область приєднується до акції з весняної висадки дерев в рамках проєкту «Озеленення планети».

Презентація проєкту відбулася під час засідання круглого столу 26 березня, передає Укрінформ з посиланням на Донецьку ОДА.

Метою проєкту є відновлення екосистеми України, а також розвиток екологічної свідомості, об’єднання українців та сприяння формуванню позитивного іміджу нашої країни в світі. До програми "Озеленення планети" вже долучилися 53 українські дипломати, які мають намір втілити проєкт у країнах, де вони працюють. Для Донеччини він має особливе значення, адже екосистема регіону потерпає від великих промислових підприємств та бойових дій, зазначили в ОДА.

Очікується, що реалізація проєкту дозволить продовжити озеленення зон відпочинку за підтримки місцевого бізнесу та мешканців громад Донецької області.

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко зазначив, що за минулий рік Донеччина стала лідером в Україні за кількістю місць, де висаджені нові дерева.

«Це не єдині наші зусилля у цьому напрямку: нещодавно ми заклали перший камінь майбутнього лісового насіннєво-селекційного центру, який буде збудовано у Лимані. Завдяки йому зможемо відновлювати ліси посадковими матеріалами з покращеними спадковими властивостями, стійкими до зміни клімату. Так ми зможемо повністю відновити лісові насадження на Донеччині і навіть допомогти у цій справі сусіднім областям», - наголосив очільник області.

Донеччина приєднується до висадки дерев у рамках «Озеленення Планети» / Фото: Донецька ОДА

Як повідомлялося, екологічну акцію «Озеленення планети» ініціював благодійний фонд «Озеленення України» за підтримки Міндовкілля, Держлісагентства та Міністерства закордонних справ України.

Метою Greening of the Planet є масштабне озеленення планети та привернення уваги до найбільшої проблеми століття – глобальної зміни клімату.

Читайте також: Екзотичні зелені насадження прикрашатимуть Тернопіль

Як зазначив ініціатор проєкту, президент найбільшого ділового клубу «CEO Club Ukraine» Сергій Гайдайчук, тільки змінивши свідомість всього людства, можна запобігти кліматичній катастрофі. «Однією з важливих місій держав і бізнесу є якомога швидше залучити якомога більшу кількість людей по всій планеті до вирішення екологічних проблем. Лише об’єднавшись всі разом ми зможемо запобігти кліматичному колапсу і навіть, можливо, знайти якусь нову модель для людства, яка буде прогресивнішою і цікавішою. Тому я закликаю всіх долучатись і давайте разом рятувати планету та робити світ кращим», – сказав він.

У рамках акції Greening of the Planet планують висадити один мільйон дерев за одну добу, 10 квітня, в різних куточках світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-