Вінниця звільнила бізнес від орендної плати через січневий локдаун

Вінниця звільнила бізнес від орендної плати через січневий локдаун

Укрінформ
Вінницька міськрада звільнила від сплати за оренду комунальної нерухомості підприємців, які не працювали під час січневого локдауну.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради, передає Укрінформ.

«Орендарі нерухомого майна комунальної власності Вінницької міської територіальної громади, які не використовували його в період посилених карантинних заходів в січні 2021 року, можуть бути звільненими від виконання зобов'язання по сплаті орендної плати. Щоб оформити таку пільгу, орендарям потрібно звернутись до міської ради із визначеним пакетом документів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідне рішення ухвалила сесія міської ради. Окрім звільнення від сплати за оренду муніципальної нерухомості, підприємці також звільнені від виконання зобов’язань по сплаті неустойки (штрафу та/ або пені), інфляційних нарахувань за період посилених карантинних заходів в січні 2021 року.

Такі заходи передбачені прийнятою 2020 року міською антикризовою програмою «Вінничани важливі», яка передбачає і підтримку бізнесу в час пандемії коронавірусу. Дія цього документу продовжилась і на 2021 рік пори скорочення доходів бюджету за перший квартал на рівні близько 5%.

Читайте також: МОЗ оновило розподіл карантинних зон, Київ та 10 областей - «червоні»

У Вінницькій області за минулу добу, 25 березня, виявлено 848 випадків COVID-19, з початку пандемії – 54 714.Область перебуває у помаранчевій зоні епідемічної небезпеки. Вісім громад, зокрема, Вінниця, посили карантин, увівши окремі обмеження червоної зони.

В Україні за весь час пандемії захворіли – 1 614 707 осіб; одужали – 1 290 158 осіб; летальних випадків – 31 461. Станом на ранок 26 березня зафіксовано 18 132 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19, летальних випадків за минулу добу - 326.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-