В Умані оновили приймальне відділення міської лікарні

В Умані оновили приймальне відділення міської лікарні

Велике будівництво
Укрінформ
В Уманській міській лікарні відкрилось приймальне відділення екстреної медичної допомоги європейського рівня, оновлене за програмою Президента "Велике будівництво". 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Черкаської обласної державної адміністрації.

Зазначається, що це відділення – перше з запланованих восьми в області.

«Нині ми відчуваємо, що медична галузь для держави у пріоритеті, вона піклується про збереження та підтримку здоров’я своїх громадян. Відкрите відділення виконане відповідно до брендбуку. Тут пацієнти можуть розраховувати на захист і відновлення свого здоров’я. Всі ми знаємо, у якому стані наші лікарні, втім поступ у цьому напрямку уже відчуваємо. У планах – зробити всі лікарні з такими приймальними відділеннями», - заявив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

В Умані оновили приймальне відділення міської лікарні / Фото: Черкаська ОДА

Ремонт та облаштування сучасним медобладнанням пройшли в рамках програми Президента України «Велике будівництво» і коштували 5,5 млн грн. Лікарня отримала УЗД-апарат, томограф, рентген-обладнання. Незабаром у закладі з’явиться ангіографічне обладнання – другий апарат такого типу на Уманщині. Протягом місяця тут також запустять центр чоловічого здоров’я.

За словами Скічка, у таких відділеннях проводитимуть оцінку стану, вживатимуть невідкладних заходів та ухвалюватимуть рішення щодо подальших дій з прийнятим на лікування пацієнтом. У цілодобовому режимі у відділені чергуватиме лікар з невідкладних станів (терапевт) і травматолог-ортопед, медичні сестри, лаборант, молодший медичний персонал. Відділення розташоване на 1 поверсі терапевтичного корпусу, оснащене централізованою системою подачі кисню.

Читайте також: На Житомирщині побудували дві амбулаторії

Уманська міська лікарня обслуговує близько 240 тис. жителів. Повідомляється, що у нововідкритому відділенні прийматимуть і жителів сусідніх областей. Крім того, в цьому регіоні пролягають дві траси, у випадку ДТП саме у цьому закладі потерпілим зможуть надати невідкладну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко заявив, що у 2021 році державна влада переходить на «новий рівень» реалізації проєктів у співпраці з регіонами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-