У Харкові троє дітей із COVID-19 перебувають у реанімації, пацієнтів-школярів більшає

У Харкові троє дітей із COVID-19 перебувають у реанімації, пацієнтів-школярів більшає

Укрінформ
У Харківській обласній дитячій інфекційній лікарні наразі троє пацієнтів з коронавірусом перебувають у відділенні інтенсивної терапії, загалом пацієнтів шкільного віку в порівнянні з попередніми місяцями стало набагато більше.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор закладу Дмитро Кухар.

"Захворюваність і госпіталізауції йдуть на підйом у порівнянні з тим, що ми мали 2-3 місяці та навіть місяць тому. На ранок 24 березня в нас знаходилося 142 дитини, у тому числі 3 - у відділенні інтенсивної терапії. Одна дитина на ШВЛ, в дуже тяжкому стані через важку супутню патологію. Один - на так званому сіпапі, ще один - на зволоженому кисні. Тобто троє тяжких, вік - від 3 до 11 років", - повідомив Кухар.

Читайте також: Хмельницький військовий госпіталь почав приймати пацієнтів із COVID-19

За його словами, серед госпіталізованих переважають діти шкільного віку, але є і дошкільната.

"Перебіг хвороби, як і у дорослих, стає більш тяжкий. Раніше все-таки менше інфікованих дітей потрапляло до лікарні, клінічні прояви були легшими", - зауважив директор лікарні.

Як повідомлялося, за минулу добу в області діагноз COVID-19 підтверджено у 809 осіб. Усього в регіоні зареєстровано 97 068 лабораторно підтверджених випадків СOVID-19, з них 82 167 хворих одужали, 1 846 – померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-