Хвору на СМА 8-місячну дівчинку з України підтримав президент Польщі

Хвору на СМА 8-місячну дівчинку з України підтримав президент Польщі

Відео
Укрінформ
Восьмимісячну мешканку Херсонщини Аделіну Мотенко, яка страждає на рідкісне захворювання - спінально-м'язову атрофію першого типу (СМА) і якій може допомогти найдорожчий укол у світі Zolgensma вартістю $2,3 мільйона, підтримав президент Польщі – у цій країні дитина проходить реабілітацію.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла телефоном мама дівчинки Наталя Мотенко.

«Місцеві волонтерки допомагають нам, вони організували групу підтримки у Фейсбуці, а також групу ліцитації – це такі аукціони. Там волонтери виставляють лоти, продають їх. І ось одна з волонтерок написала до канцелярії президента Польщі, розповіла історію Аделіни і попросила допомоги. І у відповідь вони надіслали посилку, в якій був супровідний лист і картина, що мають виставити на аукціон», - розповіла Мотенко.

Наразі родина ще картини вживу не бачили, але волонтери, які отримали посилку, вже переслали відео. Мама дитини повідомила, що найближчими днями польські телевізійники планують зняти сюжет про історію Аделіни і розповісти про цей лот по телебаченню, щоб зацікавити поціновувачів мистецтва.

Аделіна наразі проходить реабілітацію в Польщі, майже кожного дня у неї заняття - або додому приїздить реабілітолог, або вони їдуть до лікаря.

Читайте також: Дівчинка з Херсонщини з рідкісною хворобою отримала укол за $2,3 мільйона

Родина Мотенків дякує всім, хто долучається до збору коштів на лікування Аделіни, і українським волонтерам, які проводять у ці дні ярмарки у різних містах країни.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині продовжують збір коштів на укол Zolgensma вартістю 2,3 мільйона доларів на лікування маленької мешканки Каховки Аделіни Мотенко. Її маленькій землячці – Марії Сахно з міста Таврійськ цей укол завдяки добровільним пожертвам уже зробили, вона отримала генну терапію в Україні, таку процедуру в країні провели вперше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-