На Буковині відкрили спортивну школу і зводять сучасний стадіон

На Буковині відкрили спортивну школу і зводять сучасний стадіон

Велике будівництво
Укрінформ
У рамках програми «Велике будівництво» у сільській громаді на Буковині цього року завершать сучасний стадіон із футбольним полем та біговими доріжками, який почали будувати ще 3 роки тому.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

«Сучасний стадіон із футбольним полем, біговими доріжками та комфортною інфраструктурою для спортсменів і глядачів з’явиться цього року у Чагорській територіальній громаді. Збудують його у рамках зініційованої Президентом України програми Велике будівництво. На реалізацію проєкту Державний фонд регіонального розвитку виділив близько 5 мільйонів гривень», - йдеться у повідомленні.

Як розповів голова громади Георгій Коблюк, місце для стадіону обрали у центрі Чагра. Будувати його розпочали три роки тому, вже обладнали освітлення, дренажну систему та полив. Цього ж року роботи мають завершити.

Читайте також: У рамках «Великого будівництва» на Буковині реконструюють школу на 200 учнів

«Наша громада надзвичайно спортивно активна. Тут грають аж три футбольні команди – «Чагор», «Молодія» та «Луковиця». Матчі зазвичай збирають чимало глядачів, причому запекло вболівають і жінки, і чоловіки. Тому спортсменам потрібна нова потужна тренувальна база», – пояснив Коблюк.

За його словами, окрім стадіону, у Чагорській громаді відкрили спортивну школу. З бюджету ОТГ платитимуть зарплату тренерам, для дітей спортивні секції будуть безкоштовними. Вони зможуть займатися волейболом, баскетболом, боротьбою, а згодом і велоспортом.

Крім того, біля майбутнього стадіону у Чагрі також висадять парк.

Як повідомлялося, Президентська програма «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, цьогоріч у межах програми буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури. Частка проєктів соціальної інфраструктури у «Великому будівництві-2021» сягатиме 70%.

Фото: Чернівецька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-