У рамках «Великого будівництва» на Буковині реконструюють школу на 200 учнів

У рамках «Великого будівництва» на Буковині реконструюють школу на 200 учнів

Укрінформ
У рамках програми "Велике будівництво" у Чернівецькій області реконструюють школу села Їжівці, що у Чудейській громаді.

Про це повідомляють у пресслужбі Чернівецької ОДА, передає Укрінформ.

"Їжівську школу, що у Чудейській громаді, цьогоріч реконструюють у рамках зініційованої Президентом України програми "Велике будівництво". Тут, зокрема, планують добудувати новий корпус, зводити який почали ще 2018 року. Це дасть можливість для понад двох сотень учнів отримати комфортний та безпечний освітній простір", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Чернігівщині реалізують 8 проєктів «Великого будівництва»

Зазначається, що наразі місцевий освітній заклад працює у двох стареньких приміщеннях. Тут і досі пічне опалення, немає спортивної та актової зали, майстерні, кабінетів фізики і хімії.

Натомість нова школа буде також доступною, із пандусом та ліфтом, тож діти з особливими освітніми потребами матимуть гідні та рівні умови для навчання.

Як розповіла у коментарі кореспонденту Укрінформу заступник голови Чернівецької ОДА Ірина Ісопенко, на реконструкцію цієї школи передбачають майже 16,5 мільйонів гривень.

"Майже 14 мільйонів гривень мають виділити з Державного фонду регіонального розвитку і ще 2,5 мільйона гривень - кошти місцевого бюджету. Терміни завершення будівництва будуть залежати від того, коли нам надійдуть необхідні кошти", - сказала чиновник.

Читайте також: Велике будівництво: на соціальні об'єкти Донеччини спрямують понад 800 мільйонів

Крім того, добудова корпусу дозволить відкрити у школі підготовчу групу для дошкільнят. Зараз батькам довозиться возити малюків у дитсадок до сусідніх сіл Чудей або Красноїльськ.

Як повідомляв Укрінформ, «Велике будівництво» у 2021 році спрямоване на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, у цьому році в межах цієї програми в Україні буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури. Частка проєктів соціальної інфраструктури у «Великому будівництві-2021» сягатиме 70% від усіх об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-