Почався ремонт дороги Кропивницький - Кривий Ріг - Запоріжжя

Почався ремонт дороги Кропивницький - Кривий Ріг - Запоріжжя

Велике будівництво
Укрінформ
На території Запорізької області у межах програми “Велике будівництво” розпочато ремонт автомобільної дороги Н-23 Кропивницький - Кривий Ріг - Запоріжжя.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в Службі автомобільних доріг у Запорізькій області.

Ремонт автодороги Н-23 на Запоріжжі / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

Н-23 – автомобільна дорога національного значення. Вона побудована у післявоєнні роки минулого сторіччя, у 1960-70 роках було проведено перевлаштування покриття. З того часу ремонт дороги здійснювався винятково в межах експлуатаційного утримання.

“Ця дорога є однією з пріоритетних для розвитку інфраструктури Запорізького регіону. Загальна протяжність автодороги, що проходить у межах Запорізької області, складає 10 км. У 2020 році, на замовлення Служби автодоріг у Запорізькій області було виготовлено проєктну документацію та проведено тендерні процедури на визначення підрядної організації. Сума, згідно з договором, - 191, 5 млн грн. Фінансування здійснюється за рахунок держбюджету”, - прокоментували в обласній Службі автодоріг.

Читайте також: На Донбасі бетонують зруйнований окупантами міст між Бахмутом та Світлодарськом

Роботи з поточного середнього ремонту автодороги національного значення Н-23 Кропивницький - Кривий Ріг – Запоріжжя стартували 1 березня. Станом на 19 березня вже на 1,8 км дороги влаштовано вирівнюючий шар асфальтобетонного покриття і відфрезеровано 6,2 км. Роботи виконує ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Дорога проходить територією Кіровоградської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Загальна довжина – 255, 8 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-