На Буковині добудують сільську школу-довгобуд на 500 учнів

На Буковині добудують сільську школу-довгобуд на 500 учнів

Велике будівництво
Укрінформ
У селі Веренчанка, що у Чернівецькій області, у рамках програми "Велике будівництво" цього року планують завершити будівництво школи на 500 учнів, яку почали зводити ще у 2017 році.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА, передає Укрінформ.

"У селі Веренчанка цього року завершать зведення нової школи. Роботи виконають у рамках програми Президента України "Велике будівництво". Новий заклад розпочали зводити ще 2017 року, однак роботи не завершили через брак фінансування", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На реформу шкільного харчування торік витратили понад 400 мільйонів – Шкарлет

В обласній адміністрації зазначають, що наразі діти у місцевій школі змушені навчатися у дві зміни. Адже зведена ще в середині минулого століття будівля розрахована на 260 учнів, а займаються тут наразі 450.

"Регіон із потужними освітніми закладами апріорі має гарні перспективи. Торік у рамках програми "Велике будівництво" ми звели та реконструювали в області низку шкіл. 2021-го не зупиняємося. Уже до кінця року майже 500 дітей у Веренчанці матимуть новий сучасний навчальний простір", – зазначив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Школа буде доступною для дітей з інвалідністю. Крім того, будівля буде енергоощадною.

Читайте також: Освітній омбудсмен розкритикував шкільну програму із 8 уроками на день

Раніше в обласній адміністрації повідомили, що на завершення будівництва Веренчанської школи із Державного фонду регіонального розвитку спрямували майже 30 мільйонів гривень.

Як повідомлялося, Президентська програма «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, цьогоріч у межах програми буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури. Частка проєктів соціальної інфраструктури у «Великому будівництві-2021» сягатиме 70%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-