На Полтавщині семеро школярів отруїлися невідомою речовиною, одна дитина - в лікарні

На Полтавщині семеро школярів отруїлися невідомою речовиною, одна дитина - в лікарні

Укрінформ
У Кобеляцькій школі №3 на Полтавщині семеро учнів п'ятого класу постраждали від отруєння невідомою хімічною речовиною, одна дитина потрапила до лікарні.

Про подію, повідомляє Укрінформ, написала у Фейсбуці директор навчального закладу Таїсія Масич.

За її словами, напередодні, 16 березня, під кінець першого уроку у 5 класі почав поширюватися специфічний запах, схожий на запах ацетону. Учнів вивели на свіже повітря. Класну кімнату і коридор почали провітрювати.

«Із 17 учнів, присутніх у цей день, 7 учнів відчули погіршення стану здоров'я: головний біль і нудоту», - зазначила директор.

До школи терміново викликали «швидку». Також до навчального закладу прибули поліцейські та рятувальники.

До прибуття медиків дітям була надана перша медична допомога, проведено заміри тиску і температури, попереджено батьків. Діти без скарг на самопочуття були переведені до іншого кабінету, де продовжили навчання.

Читайте також: У Коломиї понад сто людей отруїлися в їдальні

«Після обстеження школярів у приймальному відділенні ЦРЛ одна дитина була залишена під наглядом лікарів у лікарняній установі (зараз почувається добре), інші діти повернулися додому зі своїми батьками у задовільному стані», - повідомила Масич.

Вона зауважила, що постраждали переважно діти, які мають хронічні захворювання і схильність до алергічних реакцій. Як вважають, імовірним джерелом поширення специфічного запаху, що спровокував реакцію дітей, випаровуючись у теплому приміщенні, міг стати аерозоль, яким батьки обробили вранці замшеве взуття однієї з учениць.

Вчителі та рятувальники, обстеживши класну кімнату та провівши опитування дітей, інших джерел поширення запаху не виявили. Після провітрювання було проведено лабораторне дослідження повітря спеціалістом санстанції. Шкідливих речовин не виявлено, запах відсутній, підсумувала директор.

У довідці Департаменту з питань цивільного захисту Полтавської ОДА зазначено, що стан дівчинки 2010 року народження, яку напередодні доставили до Кобеляцької ЦРЛ з попереднім діагнозом «гостре отруєння», – середньої тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-