У Славутській лікарні закінчується кисень - запасів вистачить на добу

У Славутській лікарні закінчується кисень - запасів вистачить на добу

Укрінформ
У Славутській міській лікарні на Хмельниччині, яка приймає пацієнтів із коронавірусом, запасів кисню вистачить на одну добу.

Про це заявив Славутський міський голова Василь Сидор, повідомляє Укрінформ із посиланням на Суспільне.Поділля.

«Зараз того кисню, який є у лікарні, а це близько 50 балонів, вистачить на добу... Обласний штаб із ліквідації надзвичайної ситуації обіцяє сьогодні вирішити питання та забезпечити медичний заклад киснем», - сказав Сидор.

За його словами, зараз у лікарні 34 пацієнти з COVID-19 потребують кисневої підтримки.

Керівник оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з COVID-19 у Хмельницькій області, Микола Габрикевич зазначив, що проблеми з забезпеченням медичним киснем пов'язані з аварією на львівському заводі, який постачає кисень у більшість західних областей України. «Але наразі ситуація врегульовується», - запевнив він.

Читайте також: У COVID-лікарні на Хмельниччині не вистачає кисню для хворих

Як повідомляв Укрінформ, напередодні виконавчий комітет Славутської міської ради звернувся до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та голови Хмельницької ОДА Сергія Гамалія з проханням забезпечити безперебійне постачання кисню до Славутської міської лікарні ім. Ф.М. Михайлова.

У Славуті з початку пандемії виявили 2087 випадків COVID-19. У міській лікарні перебуває 66 хворих із коронавірусом та 15 людей із підозрою на інфікування.

Загалом на Хмельниччині лабораторно підтверджено 52 860 випадків захворювання на COVID-19, 46 477 людей одужали, 962 особи померли.

Станом на 16 березня в Україні виявлено 1 477 190 випадків COVID-19, зокрема 9 642 за добу.

Фото: Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-