На Дніпропетровщині оновлюють 13 приймальних відділень

На Дніпропетровщині оновлюють 13 приймальних відділень

Велике будівництво
Укрінформ
В рамках програми Президента "Велике будівництво" в Дніпропетровській області триває реконструкція 13 приймальних відділень у лікарнях Дніпра, Покрова і Кам'янського.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

«По всій області оновлюємо приймальні відділення лікарень. Робимо їх сучасними і комфортними для пацієнтів», - повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Зазначається, що також в Новомосковській центральній регіональній лікарні незабаром з'явиться цілодобове відділення екстреної допомоги, здатне приймати близько 100 осіб на добу, що вдвічі більше, ніж до реконструкції. Як розповів Резніченко, в цій лікарні буде встановлено новітнє діагностичне обладнання, зокрема цифровий рентген, апарати УЗД та ЕКГ. Також в лікарні облаштують сучасні оглядові кабінети, кабінети лікарів, лабораторію і травмпункт.

Після реконструкції лікарні в Новомосковську в районі вперше з'явиться комп'ютерний томограф. За словами гендиректора лікарні Вадима Михайлюти, до останнього часу хворих, які потребують екстреної діагностики, доводилося везти в обласну лікарню Дніпра.

Читайте також: На Полтавщині реконструювали приймальне відділення лікарні

«Відділення екстреної медичної допомоги буде самодостатнім і автономним. З'явиться втричі більше приміщень. Фахівці будуть працювати 24 години на добу. Це дуже важливо: не будемо втрачати «золоті хвилини», від яких залежить життя пацієнта», - сказав Михайлюта.

Наразі в лікарні вже ведуться внутрішні роботи.

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко повідомив, що в 2021 році в Україні будуть реконструйовані 177 приймальних відділень.

Фото: adm.dp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-