Цьогоріч на Донбасі почнуть будувати «точки тяжіння» - Мендель

Цьогоріч на Донбасі почнуть будувати «точки тяжіння» - Мендель

Відео
Укрінформ
У 2021 році на Донбасі розпочнеться будівництво так званих "точок тяжіння" - освітніх класів, доступу до інтернету, кінотеатрів, сільських клубів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це прессекретар Президента Юлія Мендель розповіла в ефірі ТБ-шоу “Погляд з Банкової з Юлією Мендель” на телеканалі “Дом”.

"У 2021 році саме біля контактної лінії ми розпочнемо будувати перші так звані "точки тяжіння" - освітні класи, доступ до інтернету, кінотеатр, сільський клуб. Будівництвом буде займатися спеціально створене міністерство реінтеграції", - розповіла вона.

Також повідомила, що другий рік влада активно будує дороги в рамках програми "Велике будівництво".

"Вдумайтеся, у Луганській області, наприклад, у 2019, тобто в виборчий рік, було побудовано всього 19 кілометрів доріг, а вже у 2020 - майже 200. Звичайно "Велике будівництво" проходить по всій країні, адже не можна побудувати сильну державу, в якій немає базового - доріг", - розповіла вона.

Вона розповіла, що український уряд присвячує багато часу розвитку інфраструктурних проєктів на Донбасі. "Спершу це був міст у Станиці Луганській. Про нього Володимира Зеленського постійно просили, коли він приїжджав на Донбас. Багато хто навіть не вірив, що після скількох років його можна відбудувати, деякі навіть зловтішалися, але він був відкритий, навіть раніше ніж планувалося", - розповіла Мендель.

Читайте також: Зеленський: Ми зараз готуємо 1600 інфраструктурних проєктів у кожне село

Також вона розповіла про роботу КПВВ, де є усі необхідні адміністративні послуги.

Як повідомляв Укрінформ, початок національного проєкту «Велике будівництво» ініційовано восени 2019 року Президентом Володимиром Зеленським. Мета проєкту - побудувати необхідні об’єкти інфраструктури по всій Україні. Починаючи з 1 березня 2020 року, у межах проєкту на понад 300 об’єктах почалися будівельні роботи. У планах - зведення понад 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів та 200 нових приймальних відділень лікарень. Також буде збудовано 4000 км доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-