Чернишов: Луганщина у 2020 році повністю виконала завдання «Великого будівництва»

Чернишов: Луганщина у 2020 році повністю виконала завдання «Великого будівництва»

Укрінформ
Луганська область повністю виконала завдання «Великого будівництва».

Як передає Укрінформ, таку заяву зробив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов в ході зустрічі з журналістами, повідомила пресслужба Луганської облдержадміністрації.

Він зазначив, що перевірив стан реалізації програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» на Луганщині у 2020 році, а також ознайомився із проєктами, які будуть реалізовані цьогоріч.

«Луганська область повністю виконала завдання «Великого будівництва». Я оглянув низку відбудованих об’єктів сфери освіти, медицини та спорту. Задоволений якістю і темпами реалізації програми, – наголосив Чернишов. – Більш того, вже погоджені майже всі плани на 2021 рік. Зокрема, реконструюють 10 шкіл, три дитячі садки, чотири спортивні об’єкти».

Читайте також: Велике будівництво: у Покровську реконструюють приймальне відділення лікарні

Так, в Сєвєродонецьку відремонтують СДЮСТШ водних видів спорту «Садко» – басейн із піввіковою історією. Загальна вартість проєкту – 6,9 млн гривень, з них 10 % – співфінансування з місцевого бюджету Сєвєродонецька.

«Тут займаються підводним орієнтуванням чемпіони Європи та світу. Ми підтримали проєкт реконструкції цього комплексу – його відновлять вже цього року. Також місто отримає фінансування з ДФРР на інші проєкти. Загалом в область спрямовують друге по країні фінансування з цього фонду», – розповів міністр розвитку громад та територій України.

Читайте також: «Велике будівництво» стало одним із факторів зростання економічних показників у 2020 році - експерт

Як повідомляв Укрінформ, початок національного проєкту «Велике будівництво» ініційовано восени 2019 року Президентом Володимиром Зеленським. Мета проєкту - побудувати необхідні об’єкти інфраструктури по всій Україні. Починаючи з 1 березня 2020 року, у межах проєкту на понад 300 об’єктах почалися будівельні роботи. У планах - зведення понад 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів та 200 нових приймальних відділень лікарень. Також буде збудовано 4000 км доріг.

Фото: loga.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-