На Харківщині напали на бригаду «швидкої», двох медиків госпіталізували

На Харківщині напали на бригаду «швидкої», двох медиків госпіталізували

Оновлено
Укрінформ
У Валківському районі на Харківщині в ніч на 15 березня хулігани напали на бригаду «швидкої», що знаходилася в пункті базування. У результаті двох побитих медиків госпіталізували.

Про це повідомляється на сторінці Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Харківської області в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Надзвичайна подія трапилась сьогодні вночі у пункті постійного базування Травневе Валківського відділення екстреної меддопомоги. Групою осіб було скоєно хуліганський напад на бригаду, яка, в очікуванні виклику, знаходилась на території пункту. Внаслідок нападу працівники Центру отримали тілесні ушкодження», - йдеться у повідомленні.

Як розповів кореспонденту агентства директор Центру екстреної медичної допомоги Віктор Забашта, котрий відвідав в лікарні травмованих медиків, найбільше постраждав водій. Також побили санітарку. Їх доправили в лікарню, третій член екіпажу – фельдшер – не постраждала.

«Це якісь хуліганські дії… Бригада знаходилася на роботі, очікувала виклику. Люди з траси приходять до пункту. Дівчину постраждалу після надання допомоги та огляду сьогодні ось відпускають додому. А в водія стан не дуже – черепно-мозкова травма та забої. Поки що він залишається в лікарні», - сказав Забашта.

Читайте також: Напад на дівчинку у Києві: суд арештував заступника директора школи

Медики «швидкої» вже звернулися в поліцію.

У відділі комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області кореспонденту Укрінформу повідомили, що інформацію про подію в пункті «швидкої» внесли в журнал єдиного обліку територіального відділення поліції та проводять перевірку. Обставини, кількість та особи нападників встановлюють.

Пізніше директор Центру екстреної медичної допомоги Віктор Забашта заявив у коментарі кореспонденту Укрінформу, що у побитті бригади швидкої допомоги брав участь водій «швидкої» та колишній працівник екстреної допомоги.

При цьому керівник називає подію саме «нападом» і категорично не згодний із тим, що ставався робочий конфлікт.

«А що ж іще це було, як не напад. Люди вночі прийшли з траси до пункту. Побита, крім водія, співробітниця, жінка», - обурений Забашта.

І водія, і другого чоловіка він називає «сторонніми особами», оскільки перший знаходився в пункті не в свій робочий час, а другий – давно звільнений.

Щодо другого учасника нічного конфлікту, то це Максим Федак, колишній лікар-анестезіолог «швидкої», котрого звільнили у 2018 році. Про свою участь в події він розповів у Фейсбуці. За словами Федака, він є представником громадської організації «ШОК» («Швидка оберігає кожного»), і до нього звернувся водій «швидкої», котрого відсторонили від роботи після виявлення ним технічних недоліків у спецавтомобілі. Федак заявив, що разом з водієм прибув до пункту базування, щоб з’ясувати причини конфлікту, розібратися в ситуації, однак «діалогу не вийшло». Колишній працівник наполягає, що саме його побили, а не він був нападником.

Федак, як до, так і після звільнення, у Фейсбуці розповідає про недоліки в організації роботи екстреної меддопомоги, зокрема, пише про нестачу бригад, незадовільний стан автопарку, зловживання з боку керівництва.

Коментувати причини конфлікту в пункті базування Травневе керівник «швидкої» Віктор Забашта відмовився, зазначивши, що оцінку події мають надати правоохоронці. На запитання про технічний стан автомобілів заявив, що «стан чудовий», і припинив розмову.

Фото: Суспільне Харків

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-