Вбивство 7-річної дівчинки: генетичні експертизи встановили причетність підозрюваного

Вбивство 7-річної дівчинки: генетичні експертизи встановили причетність підозрюваного

Укрінформ
У справі щодо вбивства 7-річної Марії Борисової на Херсонщині обґрунтовану причетність підозрюваного до цього злочину встановили генетичні експертизи.

Про це на брифінгу повідомив заступник очільника Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко, передає кореспондент Укрінформу.

"Співробітники поліції у ході проведення оперативно-розшукових заходів затримали особу, по якій були проведені генетичні експертизи (експертизи ДНК, крові та інші), які встановили обґрунтовану причетність цієї людини (до цього злочину - ред.). Чоловік затриманий, і йому пред'явлені обвинувачення у зґвалтуванні і вбивстві малолітньої Марії Борисової", - сказав Геращенко.

За інформацією правоохоронців, як уточнив заступник глави МВС, цей чоловік і раніше притягався до кримінальної відповідальності за різні злочини.

Як повідомляв Укрінформ, тіло 7-річної Марії Борисової, пошуки якої тривали четверту добу, виявили 11 березня в с. Щасливому на Херсонщині під час повторного огляду території населеного пункту в недобудованій нежитловій споруді.

Читайте також: У вуличному туалеті на Херсонщині виявили тіло новонародженого хлопчика

Поліцейські встановлювали особу, причетну до вбивства дівчинки: кримінальне провадження, відкрите раніше за фактом зникнення дитини, перекваліфіковане - смерть дитини була насильницькою.

Попередньою причиною смерті дівчинки є механічна асфіксія, тобто удушення.

Начальник департаменту захисту інтересів дітей та протидії насильству Офісу Генпрокурора Юлія Усенко повідомила, що 52-річного підозрюваного у вбивстві 7-річної Марії Борисової у Херсонській області взяли під варту.

Читайте також: На Рівненщині кіт задушив чотиримісячне немовля

Голова НПУ Ігор Клименко зазначив, що для того, щоб затримати чоловіка, потрібно було до дрібниць зібрати докази та отримати попередні висновки експертиз.

"Коли поліцейські прийшли до будинку зловмисника, зрозуміли, що їх чекали: підозрюваний лежав із порізаними венами", - уточнив голова Нацполіції.

Фото: facebook.com/khersonpolice.official

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-